Det er som å være midt i et maleri, naturen her er helt nydelig! Lido Lotefa får ikke til å sove på bussen når det er så mye vakker natur. Han har aldri vært i Norge før, og på torsdag blir det klubb på bistroen. Alt han visste fra Norge har han i fra viking serier, kanskje litt utdatert? 22 åringen gleder seg til å spille fotball i Florø, og «embrace» hva den norske kulturen har å tilby! - Brunost og syltetøy falt hvertfall i god smak. 

 

 

Angrepsspilleren kom Irland når han var 7 år etter å ha flyktet fra krig i Kongo. Han og familien på 8 har budd i storybyen Dublin siden de kom til Europa, en hektisk storby som er den største byen i Irland. Bykjernen har litt under 500 000 innbyggere, mens Dublin Urban Area har 1 045 769 innbyggere i følge Wikipedia. Han er veldig glad for «a change of scenery» i en liten by på vestlandet, der fokuset kan være på fotball. Han elsker at det er en rolig by med mye vakker natur og frisk luft. Det er rett og slett et avslappende sted som han føler er godt for han og utviklingen hans som fotballspiller. 

Lido har spilt fotball siden han var liten, men startet først med organiserte fotballtreninger når han var 9 år. Han har spilt for de irske klubbene St Kevin´s boys, Dundalk FC og Bohemian FC. 

 

 

Fotball har alltid vært drømmen for den unge spilleren, der hele søskenflokken har spilt fotball i oppveksten. Han har tre brødre og to søstre, der lillebroren spiller profesjonell fotball  i Bohemian FC. Favorittlaget hans er Chelsea FC, som også er drømmeklubben å kunne representerer i fremtiden.  Han har nå vært noen uker i Florø, og har fått tatt innover seg alle de nye inntrykkene. Lido er veldig fornøyd med spillergruppen og føler seg veldig godt tatt imot. Det er en sosial og hyggelig gruppe som han trives godt sammen med både på trening og i fritiden. Han har stor tillit til at trener Pereira kan videreutvikle han som spiller og hjelpe han å ta store steg. 

 

 

På fritiden går tiden til famile, venner og play-station. Så langt har dessverre  5 kontroller gått under pågrunn av dårlige resultater på Fifa. Musikk er en «go to» for å koble av og han har begynt å høre på svensk og norsk rap (der tror jeg Albin og Even har en stor innflytelse). Han forstår ikke norsk enda, men vi har fortsatt til på å lære han noen tekster til Florø Fotball sangene før sesongstart. 

 

 

Nå er han fokusert på sesongstart og har et mål om å kunne bidra til at Florø ligger på topp, og ser frem til å møte supporterene til klubben. Kontrakten til angrepsspilleren strekker seg ut 2023 sesongen. Lotefa tok en prat med Firdaposten, du kan lese saken her 

«Eg meiner sjølv at eg er ein spennande spelar, og likar å tru at eg er uføreseieleg som spiss. Eg vil levere mange mål, og målgjevande pasningar. Målet mitt er å levere eit tosifra tal scoringar." - Lido Lotefa til Firdaposten 

Det kommer snart en dokumentar om Florø spilleren, den blir delt her og på sosiale medier når den er lansert. Jeg har fått en ekslusiv titt på den og synes den absolutt er verdt å se. Helt upartisk mening altså

Vi ønsker Lido Lotefa hjertelig velkommen til Florø Fotball, og gleder oss til å se hva den unge spissen kan utrette i Florø drakten!

 

Redaktør/Foto: Ariel Lillestøl