Consto er et av Norges ledende konsern innenfor bygg og anlegg. En liten fun fact er at Consto har også byggvirksomhet i Sverige. Konsernet har over 1000 ansatte i Sverige og Norge. Hovedkontor er i Tromsø, mens Consto SFJ AS har Vestland (Sogn og Fjordane) som marked. Hovedkontor er i vakre kystbyen Florø selvsagt. 

De  utfører alle type byggprosjekt som skoler og barnehager, sykehus og omsorgsboliger, kontor- og forretningsbygg, hoteller, boliger for å nevne noen. De rehabiliterer også tunneler, bygger veier, broer, kaier, jernbane, dammer og mye mer.

Prosjektet som du sikkert har fått med deg på Fugleskjærskaia er det Consto Florø som har totalentreprisen.

Se bildeserien av Fugleskjærskaia til Firdaposten her

Foto: Egil Aardal (Firdaposten)

 

Fugleskjærskaia er i full gang med å få ny kollektivterminal.  Herfra går Hurtigruten, ekspressbåten mellom Bergen og Nordfjord, lokal båttrafikk til øyene rundt Florø, Kalvåg og Måløy, inkkludert andre skyssbåter. Årlig benytter omkring 300.000 passasjerer seg av terminalen i Florø i følge Consto sin artikkel om byggeprosjektet.

Den nye kollektivterminalen vil inkludere busstasjon som gjør det mulig for reisende å få en sømløs overgang mellom buss og båt. Kontrakten innebærer bygging av kontorer, lagerbygg og ventesone. I tillegg skal det opparbeides ny parkeringsplass, og det skal bygges veier i tilknytning til terminalen.

Det nye terminal- og kontorbygget skal BREEAM-NOR-sertifiseres, det vil si at bygget vil bli tilpasset med bærekraftig design og løsninger for lavt energiforbruk. 

Du kan lese mer om Consto på nettsiden deres her 

Vi gleder oss til å spille på lag med Consto i 2022! 

Redaktør: Ariel Lillestøl