Uavgjort i serieåpningen

Oppsal utlignet på overtid

Det var knyttet stor usikkerhet og spenning til serieåpningen i PostNord-ligaen 2019. Vi var veldig spente på hvor vi stod, etter en litt trøblete oppkjøring. Florø er tippet rundt midten av tabellen av de fleste "eksperter", noe som er ganske uvanlig for et lag som rykker ned fra nivået over. Målsetningen er selvsagt høyere og laget er innstilt på å gjøre forhåndsstipsene til skamme. 

De første minuttene i seriepremieren er det derimot lite som stemmer for Florø og usikkerheten er mer synlig enn de nye lekre bortedraktene. 1-0 kommer før det er spilt 10 minutter. Keeper Jensen feilberegner et gjennomspill og forlater målet. Ringreven Lasse Brandsdal gjør alikevel en god jobb når han runder Jensen og setter ballen i mål fra skrå vinkel. Oppsal, som skåret over 80 mål i 3. divisjon forrige sesong, slipper jubelen løs foran et par hundre tilskuere.

Florø snur kampen

Brandsdal sitt mål får heldigvis Florø til å våkne. Utover i omgangen er det nivåforskjell på lagene og Florø snur kampen. 1-1 kommer etter at Torkel Aarønes finner Moses Dyer. Samme Aarønes finner også Kasper Nissen på samme måte og Florø går til pause med 1-2.

Store sjanser

I første del av andre omgang fortsetter Florø å styre banespillet og skaper flere store muligheter. Eirik Høydal får en dobbeltsjanse, men målvakten klarer å avverge med et D-moment. Utover i omgangen avtar intensiteten og Florø er mer opptatt av å holde resultatet, enn å endre det. Oppsal skaper noen halvfarligheter på dødball, men Florø ser ut til å ha god kontroll. I det 96. minutt kommer derimot utligningen. Et skudd som sklir av foten på Oppsal-spilleren, treffer i stedet hodet til en medspiller, som klarer å få ballen i en bue over målvakten. Utrolig bittert, selvfølgelig. Dommeren drøyer fortsatt med å blåse av, selv om ingen forstår hvorfor. Det gjør at Florø får en siste sjanse, på et frispark. Hasan Kurucay inntar luftrommet foran mål, helt alene, men klarer ikke å presse ballen under tverra. Dermed ender kampen 2-2, noe som der og da føles som et nederlag. Forhåpentligvis blir poenget på bortebane utslagsgivende når sesongen skal telles opp. Lekre i tøyet - var vi i hvertfall!

Annonse fra Obos-ligaen: