Seier mot Asker

Årets første 3-poenger er et faktum

Det var surt, kaldt og luftig på Florø Stadion når Asker besøkte kystbyen for første gang. Det ble allikevel en fin dag for våre mest trofaste supportere.

Rusk i forgasseren

Florø har så langt i år hatt for dårlig uttelling. Vi har hatt god kontroll på kampene, men ikke fått betaling for å dominere banespillet. For å ikke miste trua må dårlige perioder ikke bli for lange. Det hjelper selvsagt med en seier i cup'en, men alle i florøleiren følte nok på et ekstra press, før kampen i  4. runde av PostNord-ligaen.

Alt som før

Florø er påskrudd fra start og styrer raskt det meste av det som foregår på det strøkne naturgresset. Fint trekantspill på venstresiden ender opp i mål, via hodet til Savland. Uten VAR endres derimot ikke avgjørelser og da trumfer flagget - ballen i nettet. Men nå var vi advart - noe var i emning. 

Hvem er Messi?

Lorent Callku
Lorent Callku

Den siste tiden har vi hørt at Florø skaper assosiasjoner til både Tottenham og Barcelona. Det som skjer i det 20. minuttet endrer definitivt ikke på dette. Vi snakker om frispark fra  23 meter, Adidas Champions League matchball (rød),  spiller med nr 10 på ryggen - og et ledig kryss. 1-0, Lorent Callaku. Skåringen kan med all sannsynlighet sees på VG-nett i løpet av kvelden.

Alle sjansers mor

Den unge dansken burde også ha doblet ledelsen da han snapper ballen etter rot i gjestenes bakre rekker. Målvakten avverger det første forsøket, men ballen spretter på gunstig vis tilbake til Callaku. Med armene på vei over hodet skal han bare sette ballen i det åpne målet, men den sklir av - og går i nettveggen.

Hva med Asker?

Gjestene ligger lavt, men har noen sporadiske forsøk der de forsøker å angripe med flere spillere. En for tidlig avslutning settes over mål og et frispark nikkes i hendene til målvakten, men det er aldri skikkelig fare på ferde.

Pauseprat og innspurt

Etter å ha mistet ledelsen i flere kamper var fokuset i pausen på å være nøye og å stå distansen. Andre omgang blir da også mye som den første. Florø har mye ball mens gjestene kommer på enkeltvisitter i hjemmelagets målgård.

Ball eller mann? Savland vil ha straffe i denne situasjonen.
Ball eller mann? Savland vil ha straffe i denne situasjonen.

Mark Jensen, som har reddet utrolige 5 straffer den siste uken, ble aldri satt skikkelig på prøve. Nærmest var vår egen Hasan Kurucay, som header et tilbakespill over en utrusende målvakt. Jensen må skynde seg litt, men avverger nestenfadesen. I andre enden av banen hadde Florø flere muligheter til å fjerne all spenning, men en god sisteskanse holder gjestene inne i kampen.  Dette betød økt puls de siste minuttene, men Asker sine forsøk går enten til side eller over målet. 

Heldigvis har tilfeldigheter en tendens til å utjevne seg over tid og det var således på høy tid at Florø fikk med seg 3 poeng. Laget ser stadig mer solid ut og holder nullen på nytt. I neste runde venter opprykksfavoritten Åsane.

 

Florø spilte med dette laget: Jensen, Aarønes, Kurucay, Husa, Reksten, Vennberg, T. Naustdal, Solheim-Olsen, Callaku (Høydal 70), Nissen og Savland (Solheim 85).

Annonse fra Obos-ligaen: