Seier i Narvik

Vegard Savland skåret kampens eneste mål

Pinserush og tropevarme til tross, alle florøspillerne kom seg frem i tide. Det varme været fra kvelden i forveien er borte, og det er ikke bare duggen på kunstgresset som er friskt fra start. Hjemmelaget regelrett bykser ut fra startblokkene.

Det er lov å ha en god keeper

Mark Jensen har spilt på seg selvtillit i florøtrøya og det første kvarteret av kampen gjør han tre klasseredninger. Mjølner fortsetter deretter å føre kampen, men uten å skape de største farlighetene. Etter 30 minutter kan vi ta ledelsen da Kurucay stiger til værs på en kårner. Midtstopperen har vært nærme flere ganger tidligerer i år, og nærme var han igjen. Desverre ville hjemmelaget sin sisteskanse også være med på leken.

Savland i første

Når det nærmer seg halvtid slår Husa en perfekt ball i bakrommet. Vegard Savland kommer alene mot målvakten og kjipper ballen i det lengste hjørnet. 0-1 er et faktum. I minuttet etterpå kombinerer Callaku og Høydal på høyresiden og sistnevnte finner hodet til Simen Solheim. En god nikk finner nettmaskene, men protokollføringen blokkeres av linjedommerens flagg. Dermed er det fortsatt 0-1 når lagene går til garderoben for halvveispraten.

Målløst i andre

Det blir langt mellom høydepunktene i andre omgang, men de siste minuttene blir kaotiske. Mjølner må fremover, noe som gir Florø noen eventyrlige overgangsmuligheter, uten at vi lykkes med avslutningene. Etter å ha mistet seieren i sluttminuttet to ganger tidligere denne sesongen, var det derimot viktigst å holde stand. Det ble mye armer og ben foran eget mål, men kombinasjonen god og heldig gir ofte resultater. Så også i dag, og da vinner Florø sin første fotballkamp nord for polarsirkelen.

Annonse fra Obos-ligaen: