Patrikhatrik

Florø beseiret Hødd i Svelgen

I morgen reiser Patrik Johannesen på treningsleir til Marbella, med landslaget til Færøyene. I dag skåret han 3 mål mot Hødd. (se målene nederst i artikkelen)

Klar plan

Armmerkene viser rangforholdet mellom klubbene
Armmerkene viser rangforholdet mellom klubbene

Florø skulle prøve å spille med høyt press. I første omgang lyktes vi med dette, men vi var ikke nøyaktige og tålmodige nok når vi hadde ballen. Til tross for dette fikk vi flere kvalifiserte muligheter utover i omgangen. Kristoffer Ryland gjorde 1-0, etter å ha blitt spilt alene igjennom. Hødd får deretter et straffespark etter en kårner og setter inn utligningen fra 11-meteren. Florø fortsetter å være det førende laget, men flyten uteblir og det blir mye frem og tilbake. Like før pause vil tilfeldighetene at en høddspiller kommer alene mot målvakt Frenderup. Avslutningen er av det sjeldne slaget og lagene tar pause med 1-2.

I og med at Vegar Gjermundstad soner karantene mot Mjøndalen og at Runar Hove har vært skadet, var Rognsø på jakt etter svar om stopperplassene. Derfor startet André Reksten og Simen Reksten Solheim i midtforsvaret. Hovedtreneren var nok fornøyd med å se at det finnes flere gode alternativer til serieåpningen.

Bedre etter pause

Et lite spillemessig overtak til Florø i første omgang, ble til total dominans i andre. Florø fortsatte med høyt press, men nå tok de bedre vare på ballen. Jacob Storevik kom inn for Nicklas Frenderup i pausen, men ble aldri satt på prøve. I motsatt ende kom den berømte ketchup-effekten når Patrik Johannesen utlignet på lekkert vis. Bare minuttet etterpå kommer han alene igjennom, 3-2. Han fikk også sitt hat-trick. Det tredje målet kom fra straffemerket,10 minutter før slutt. 

Svelgen på sitt beste

Slik ser toppfotballen ut, når den besøker Svelgen
Slik ser toppfotballen ut, når den besøker Svelgen

Med -2 grader i luften og 27 grader i gresset, var rammene perfekte.. Mer enn 200 tilskuere kunne dermed oppleve både 6 mål og ferske sveler i solskinnet. Vi takker Svelgen TIF for vertskapet og et godt gjennomført arrangement. 

PS! Selvfølgelig kunne tittelen på artikkelen ha vært "Hat-trick Patrik", men den venter vi med til alvoret begynner. Se målene til Patrik i videovinduet nedenfor.

Annonse fra Obos-ligaen: