Nelsinho er klar for florø fotball

Den portugisiske spissen Nelson De Jesus Correia har signert

25 åringen som er født i 1995 har signert en kontrakt som strekker seg ut 2022 sesongen. Nelson kommer fra den portugisiske klubben Cova De Piedade, som spiller i LigaPro (tilsvarende Obosligaen her i Norge). De har hatt samme design som bortetrøyen til Florø fotball.

Portugiseren er en av signeringene som vår nye hovedtrener Gonçalo Pereira står bak, og som mener han kommer til å bli en viktig spiller. Nelson kan både spille spiss og ving. Han er en spiller med høy kvalitet, rask og god teknisk med ball. Han er veldig sterk på avslutninger forteller Pereira.

Pereira er også sikker på at erfaringene som Nelson tar med seg fra det nivået i Portugal, kommer til å ha en positiv effekt for hele laget. 

Begge foreldrene til Correia er fra Kapp Verde, noe som gir spissen dobbelt statsborgerskap i øygruppen med rundt 10 øyer, og Portugal. Kapp Verde ble kolonisert av portugiserne, før de ble uavhengige i 1975. Nelson har tre brødre, der den eldste er politimann i Sveits. De yngre brødrene bor hos moren i Portugal mens faren bor i Frankrike.

Som alle andre spilte portugiseren fotball med venner både på skolen og fritiden, og startet å spille fotball i klubb når han var rundt 6-7 år. Han fikk sin første profesjonelle kontrakt med Cova de Piedade når han var 21 år gammel og har spilt for klubben i tre år. Nå går veien videre til Norge, et land han vet svært lite om. Han forteller at alt han vet om Norge er at det er kaldt, og at Florø har naturgress. Han er glad for det sistnevnte, da det er naturgress profesjonelle lag i Portugal spiller på.

Han gleder seg veldig til å få komme seg til Florø for å møte alle sammen, og ser veldig frem til å utforske byen. For øyeblikket er både han og hovedtrener koronafast i Portugal grunnet lockdown i landet.

Manchester City er favorittlaget, der mange av hans portugisiske forbilder spiller og spanske hovedtreneren Pep Guardiola. Hobbyene hans ved siden av fotballen er lese bøker om diverse temaer og action serier. Andre idretter han liker å drive med inkluderer tennis, bordtennis og basketball. 

Vi vil ønske Nelson hjertelig velkommen til Florø Fotball! - Stolt og kry! 

Annonse: