Mye uavgjort i oppkjøringen

Fra 1-1 mot Lillestrøm til 0-2 mot Aafk.

To seire mot lag fra lavere nivåer, to tap mot OBOS-kollegaer og hele 6 uavgjorte kamper, er beholdningen før kamper mot Hødd og HamKam gjenstår. Lillestrøm ble norgesmestere etter å ha sesongåpnet mot Florø i 2017. Den gang tapte vi 3-2, i år endte den første kampen for begge lag, 1-1. Flere treningskamper senere, gikk turen til Sunnmøre.

Tap mot opprykksfavoritten

Ålesund skal tilbake til eliteserien, og på Colorline Stadion viste vertene at de mener alvor. Rognsø sine gutter skulle øve på å ligge lavt mot et lag som spiller 3-4-3. Målsettingen var å slippe til så lite som mulig.  I første omgang ble det 1-0 på en kårner og 2-0 på en straffe - og det var det. Andre omgang ble litt mer rotete, men Florø var nok nærmere redusering enn hjemmelaget var 3-0. To lange bussturer med et tap i mellom, er selvsagt ikke slik en ønsker å tilbringe lørdagene. Trøsten får være at vi enda en gang viser at vi kommer til å være vanskelige å slå. Det er det selvsagt viktig å ta med seg, når utdelingen av OBOS-poengene starter.

Før kampen mot Ålesund var laget på treningsleir i Marbella

Mye vær i Spania

Etter en fin start på solkysten, skyet det kraftig over. Regn og vind har vi jo nok av hjemme, men trening på stor bane var allikevel nyttig. Vanskelige forhold på kampene til tross, det var nyttig at alle spillerne fikk mye spilletid. Fasiten ble 3-1 mot dansk nivå 3 og 2-2 mot Ull/Kisa. Dessverre fikk Aton seg en meniskskade i den første kampen, noe som trolig gjør at han mister store deler av sesongen.

En oppkjøring på det jevne

Skal en oppsummere vinterens kamper så langt, så må det bli at vi leverer på det jevne. Værforholdene har gjort at vi ikke har kunnet trene på full bane, noe som selvsagt er med å prege kampene, spesielt offensivt. Det er i tillegg mye nytt, både spillere og spillestil. Fysisk ser vi derimot veldig bra ut. Vi har færre skadeproblemer enn i 2017, og nå er også Runar Hove snart tilbake. 

Annonse fra Obos-ligaen: