Ny grafisk profil

Merkevaren Florø Fotball med nytt og moderne uttrykk.

Logo som vertikal i mellomblå.
Logo som vertikal i mellomblå.

Et godt design er så enkelt at det er vanskelig. Nå tror vi derimot at skarven i vår nye logo, er selveste gullfuglen. Etter en langvarig prosess gleder vi oss stort til å ta i bruk vår nye prakt. For det er ikke bare logoen som endres, også farger, skrifter og andre visuelle elementer har fått en real overhaling.

Konsekvent

For å fremstå konsekvent på ulike kanaler og flater må vi ha fleksible løsninger og klare retningslinjer. En moderne logo må kunne fungere uavhengig av omgivelsene og den må kunne tilpasses uten at den mister sitt særpreg. 

Flere varianter

Florø Fotball sin nye logo kan benyttes både med og uten tekst. Den finnes i både vertikal og horisontal versjon i tillegg til at den fungerer godt både i positiv og som negativ. 

FSK-legende

Det er Endre Barstad som står bak den nye profilen til Florø Fotball
Det er Endre Barstad som står bak den nye profilen til Florø Fotball

Det er en tidligere FSK-spiller, nå FSK-legende, som har designet logoen. Endre Barstad er en anerkjent designer, som til daglig holder til på Lille Tøyen i Oslo. På sitt hjemmekontor har han laget ting som gjør verden vakrere,  i mer enn 20 år.  Når Endre nå skulle sette sitt avtrykk på klubben i sitt hjerte, kunne ingenting være overlatt til tilfeldighetene. Arbeidet  har foregått i flere år, først i bakhodet, deretter som utallige skisser før han det siste halvåret har kunnet fokusere på den ene idéen, skarven.  Endre gleder seg til å se sitt bidrag til frivilligheten, når vi nå tar i bruk den nye profilen. Og vi gleder oss også!

Rasjonale

Logoen er godt begrunnet og er satt sammen av flere elementer.

FUGL - Skarven er en kjent og kjær fugl for oss som bor ved kysten. Florø Fotball sitt motto er "Stolt og kry", noe som passer godt til skarven sin stolte og litt "mystiske" fremtoning.

De ulike elementene i logoen er ikke tilfeldig valgt
De ulike elementene i logoen er ikke tilfeldig valgt

STJERNE - Symbolet peker tilbake på våre tradisjoner som kystfolk. Det sies at de fleste skip fortsatt har seksant ombord. Dette for å kunne navigere etter stjernene, om moderne redskaper svikter.  

BØLGEFORM - Elementet er ment å gi en følelse av "hav og sjø". Stripene forsterker også klubbens uttrykk med stripete drakter, men fungerer utmerket selv om drakten endres.

BÅTFORM - I sammen med bølgeformen danner den fuglens kropp. En trenger ikke oppleve dette som båtform og bølger, det er summen av logoen som skal gi en følelse av det maritime.

BALL - Ballen er viktig for merket. Ikke bare fordi det er en ball, men fordi den er hentet nesten direkte fra klubbens opprinnelige logo. Det er altså et element som spiller på tradisjon og historie. Mange vil nok mene at dette gir logoen en ekstra dimensjon som binder fortid, nåtid og fremtid sammen i både form og innhold. 

Florø Fotball takker Endre Barstad for arbeidet med den nye profilen og ser frem til å ta den i bruk. 

Florø Fotball
Logo i de to hovedfargene
Annonse fra Obos-ligaen: