Maciej Raniowski er klar for Florø Fotball

Målvakt på plass til sesongoppkjøring

Vi har fått Maciej Raniowski til Palmekysten på en 2 års kontrakt som strekker seg ut 2022. Den polske keeperen klør i fingrene etter å starte å spille kamper igjen, etter at en kneskade førte til at han var vekke fra fotballen i nesten ett år. Han hadde vært på prøvespill i Haugesund i noen uker da han klarte å skade kneet. Nå er han «fit for fight» og har lyst å bidra til kvalik plass i løpet av sesongen.

Den 24 år gamle keeperen ble født i Gdansk i Polen i 1996. Når han begynte å stå i mål er han usikker på, men han startet å spille mye fotball på skolen i hjembyen. I polen har de fotballturneringer der skoler møter hverandre. Han ble tatt ut på laget som skulle representere hans kull og ble puttet i mål av sin trener da han hadde vist stort potensial.

Der klarte han å imponere seg til å bli hentet til en lokal klubb der han fikk sin første profesjonelle kontrakt som 16 åring. Det tok ikke lang tid før han bemerket seg at dette var noe han kunne bli god på, og de rundt han hadde tydelig troen da han allerede trente med 1.laget når han var 18.

Maciej ble sett på som en av de beste i youth league (alderbestemt).

Han hadde et kort opphold i Italia etter å igjen bli oppdaget på turnering, så gikk veien videre til Norge. Keeperen kommer til oss fra Lysekloster og har allerede spilt med flere av sine lagkamerater her i Florø.

Raniowski innrømmer at han kan være ganske høylytt under kampens hete, men er ikke redd for at vi oppe på tribunen skal høre han klart og tydelig under kamp. Han forventer at både han og lagkameratene gir alt i hver kamp. For han er det viktig at alle spiller som et lag og løfter hverandre opp.

Itillegg til fotball liker 24 åringen å leke seg med fotografi, photoshop og ulike design. Han er også opptatt av å analysere sitt egen, og andre sine prestasjoner ved å filme treninger og kamper selv. Viss han skal velge et favorittlag som han støtter må det bli Barcelona, men han er mest opptatt av kvalitet i kampene han ser på.  Andre idretter han liker å drive med på fritiden er basketball, volleyball - og skøyting med kjæresten om vinteren.

Hjertelig velkommen til Florø Fotball Maciej Raniowski

Annonse: