Lang reise hjem fra Sandnes

Tett og jevnt, men det ville seg ikke i Sandnes

17. mai 1860 stiftes det tyske storlaget 1860 München. Dagen før ble det vedtatt to nye byer i Norge, Florø og Sandnes. Begge ladestedene har således hatt like lang tid til å forberede seg til toppkampen. Før kampen er det to offensive trenere, som begge håper på tre poeng.

Kampstart

 Etter en forsiktig start er det Florø som får den første store sjansen. Kupen kommer helt alene igjennom, men målvakten parerer avslutningen. Det er ikke gått mange dager siden vi fikk se det samme på Florø stadion. Var dette innledningen på et nytt Kupen-show? Florø tar over mer av banespillet i denne perioden, men ettersom de mørkeblå velger å legge seg lavt når de mister ballen, får Ulf noen halvsjanser. Frenderup har derimot ikke store problemer med å stoppe avslutningene, som kommer fra ufarlige soner.

I forrige bortekamp var den yngste av Hove-tvillingene langt nede. Vi har vel alle vært uoppmerksomme i et øyeblikk, men for Runar betød det mål i mot foran 8000 på Sør Arena. Kanskje dette var skyld i et litt for høyt tenningsnivå, for han ga dommeren anledning til å blåse for straffe - i en helt ufarlig situasjon. Hove løper ned en spiller som er på vei mot hjørneflagget. Frenderup redder straffen, men de lyseblå er først fremme på returen. 

Etter målet er det noen minutter der hjemmelaget får litt større spillerom, men etterhvert går kampen tilbake i sporet der Florø har mye ball og begge lagene stanger mot solide forsvar. På Bua er det en optimistisk forsamling i pausen. "Vi taper ikke kampen, om dette kampbildet fortsetter" - kommer det fra én av nærmere 100 supportere på kaikanten.

2. omgang

Det ser ut som at det er Sandnes Ulf som har benyttet pausen best og tilriver seg initiativet i starten av andre omgang. Etter flere halvsjanser er det på nytt plunder i de bakre rekkene hos Florø. Det hele resultere i at Eriksen kommer alene mot Frenderup. Spissen gjør ingen feil, skårer sitt andre for dagen og dobler ledelsen. I sluttminuttene skårer vertene enda en gang, og da blir resultatet litt styggere en det kampbildet tilsa.

Annonse fra Obos-ligaen: