Sofiane Dia klar for Florø Fotball

Hurtigtoget fra Frankrike endelig klar for Florø Fotball

Midtbanespilleren er født i Paris, og vokst opp i den franske hovedstaden. Han begynte å spille fotball allerede som 5 åring, og spilte fotball for den lokale klubben racing club de France - til han var 18. Sofiane har alltid hatt lyst til å bli fotballspiller da hans største forbilde var hans 8 år eldre bror. Å ha en storebror som spiller for aldersbestemt landslag i oppveksten, var en stor motivasjon og inspirasjon for franskmannen. Han flyttet til Qatar med broren for å satse videre med karrieren der. Da han ble tilbudt å skifte nasjonalitet valgte han å reise tilbake til Frankrike. Foreldrene er opprinnelig fra Senegal, så begge brødrene har mulighet til å spille for både Frankrike og Senegal sitt landslag. Broren er fortsatt i Qatar, og står akkurat nå uten klubb.

 

Midtbanespilleren spilte en liten periode i England for Championship laget Queens Park Rangers, som da var i Premier League. Når han først ankom Norge visste han absolutt ingenting, og kjente bare en person. Han var veldig usikker før han kom til Norge, da han ikke liker snø eller kulde så godt. Nå begynner han på sitt tredje år i Norge, så han har tydeligvis lært seg at det gjelder å kle seg etter forholdene. Franskmannen ble positivt overrasket i møte med nordmenn da han følte folk var imøtekommende og interessert i å bli kjent med han. Han synes norske fotballspillere er litt sjenerte, men han har en tendens til å lirke andre ut av skallet sitt.

 

Han gleder seg vanvittig mye til karantenen er over, slik at han kan utforske sitt nye hjemsted, og håper han snart kan gjenforenes med sin forlovede. Midtbanespilleren er en veldig venne- og familiekjær person som liker godt å se filmer og serier. Annen idrett han spiller mye med venner på fritiden, er basketball. 

Han gleder seg veldig til å møte Florø supporterne etter å ha hørt mye positivt fra andre. Håper på en sesong der han kan gi alt for laget og byen, og ha det gøy. Sofiane har troen på at vi kan komme blant topplagene denne sesongen og skal gjøre sitt aller beste, og spille hverandre god.

 

Vi ønsker Sofiane hjertelig velkommen til Florø Fotball

 

 

 

Annonse: