Etter Sotra

Tungt å tape på hjemmebane

Det fine med fotballen er at det alltid kommer en ny kamp. Etter å ha mistet to poeng på overtid mot Oppsal, skulle Florø slå tilbake mot et annet nyopprykket lag, Sotra. Sotraværingene, som av mange er tippet på øvre halvdel, skulle virkelig få kjenne på et revansjelystent hjemmelag. Og det gjorde de også - det første kvarteret.

God åpning

For kampen startet med et massivt overtak til vertene. Først får Florø straffe. Lorent Callaku må ha to forsøk før ballen sitter kontant i nettet bak målvakten. To forsøk ble det fordi målvakten forlot streken for tidlig, på det første. Bare minutter senere ble Kasper Nissen spilt alene igjennom. Dansken runder sisteskansen, men med venstrefoten plasserer han ballen i nettveggen istedet for i det åpne målet. På dette tidspunktet skinte Florø stadion om kapp med solen og alt lå til rette for en tung dag på jobben, for gjestene fra Sotra. Slik gikk det derimot ikke.

Tro kan flytte fjell

Først kom utligningen og deretter også trua. Denne typen forvandling har vi alle sett før. Det var blitt kamp på naturgresset i Florø. Sotra var i tillegg nærme en ledelse like før hvilen, men det ble med denne ene store muligheten. 

Vondt blir til værre

I andre omgang klarte ingen av lagene å tilrive seg noe initiativ. Sotra lå lavt og Florø trillet ball. Ingen av lagene maktet å skape noen farligheter og hjemmelaget følte nok mest på frustasjonene. Med 10 minutter igjen kommer også starten på slutten. Et VAR-underkjent mål gir først gjestene ledelsen. Deretter reddes Sotra av metallet, før en personlig feil åpner for 1-3. Det lille som var igjen av luft, i ballongen, er borte.

Ingenting kommer gratis

Skuffelsen over prestasjonen overskygger igjen et dårlig resultat. En sitter på nytt igjen med følelsen av at en har spilt bort poengene. Skal vi klare å snu dette, må de gode periodene i kampene bli lenger og vi må forstå at det er hardt arbeid som ligger til grunn for de fleste suksesser.

Annonse fra Obos-ligaen: