Erik Solér ansatt som sportssjef i Norsk Toppfotball

Sportsavdelingen til Norsk Toppfotball (NTF), som er ligaforeningen til klubbene i Eliteserien og OBOS-ligaen får en leder med betydelig internasjonal kompetanse, når tidligere landslagsspiller, rådgiver og leder for New York Red Bulls Erik Solér (58) tiltrer som leder fra den 1. november.

-  Det er med stolthet og glede jeg ser frem imot å bli en del av teamet hos Norsk Toppfotball og få ta del i videreutviklingen i våre 32 medlemsklubber. Det er helt avgjørende for våre klubber og norsk fotball i sin helhet at vi evner å hevde oss på de internasjonale fotball-arenaene. Sterke offensive toppklubber med deltagelse og resultater i de europeiske turneringene tilfører ressurser, økonomi og kompetanse som kommer fellesskapet til gode. Sammen med klubbene skal vi kontinuerlig arbeide med kompetanseheving og prestasjonsutvikling i alle ledd slik at våre ambisjoner kan oppfylles, uttaler en ambisiøs Solér.

 Den tidligere landslagsspilleren har bakgrunn som blant annet agent, ekspertkommentator, sportssjef og daglig leder. I tillegg til den sportslige bakgrunnen er han utdannet psykolog og har i flere år drevet eget konsulentselskap. Dette gir han en unik profil i fotball-Norge, noe som gjorde han svært attraktiv for Norsk Toppfotball.

 -       Med Erik har Eliteserien og OBOS-ligaklubbene fått en sportssjef med sterk internasjonal erfaring. Han har vært spiller hos blant andre Hamburg Sportverein, Lillestrøm og Brann samt leder i klubber som New York Red Bulls og IK Start. Jeg har sjelden møtt noen som er så målrettet og hardtarbeidende som Erik Solér. Vi har samtidig fått en kaptein på skuta som vil sette spiller- og trenerutviklingen i alle våre toppklubber opp mot en internasjonal standard, noe vi gleder oss til å se resultatet av, sier administrerende direktør i Norsk Toppfotball, Leif Øverland.

-Spillere utvikles i klubbene og Erik vil med basis i klubbenes forutsetninger, sikre at de får gode sportslige rammebetingelser og at de utvikler profesjonelle trenere. Dette skal gi et godt utviklingsarbeid i klubbene om de er en OBOS-liga klubb eller tilhører Eliteserien, avslutter Leif Øverland.

 For ytterligere informasjon:

  • Leif Øverland, leif@toppfotball.no, 41 53 64 60
  • Erik Solér, erik@soler.no, 90 14 33 15

Om NTF

Norsk Toppfotball (NTF) er interesseorganisasjonen til fotballklubbene som spiller i Eliteserien og OBOS-ligaen.

Foreningen ble startet i 1972 under navnet Serieforeningen av 1972, men skiftet i november 2001 navn til det nåværende.

NTF skal tilføre fellesskapet det klubbene ikke har mulighet til å bygge hver for seg. NTF skal jobbe lidenskapelig for å styrke toppklubbenes interesser sportslig, forretningsmessig og organisatorisk.

  • Som tilrettelegger
  • Som pådriver
  • Som utvikler
  • Og som støtteapparat.

Foto: Thomas Torjusen, NTF

Annonse: